Boka din plats på Hållbarhetsarenan i Almedalen!

Under politikerveckan i Almedalen har Hållbarhetsarenan i över tio år varit den givna platsen för samtal om hur vi skapar det hållbara samhället. I år blir arenan ännu mer konkret med teman för varje dag. Vår förhoppning är att det ska ge möjlighet för mer djup i diskussionerna, en närmare kontakt med målgruppen och större fokus på ämnet för dagen.

> Boka seminarieplats
> Jag vill veta mer

Hållbarhetsarenan i Almedalen

Temadagar för en hållbar framtid

På Hållbarhetsarenan bubblar samtalen om olika vägar till det hållbara samhället. Vi tar oss an omställningsfrågan ur alla tänkbara synvinklar och perspektiv och strävar efter att vara den självklara platsen för möten som handlar om en hållbar framtid. Nytt för 2023 är temadagar, där vi under fyra dagar kommer att fokusera på hållbar energi, hållbart byggande, hållbar mobilitet och cirkulära flöden. Passar ditt event inte in under någon av rubrikerna? Det gör inget, Hållbarhetsarenan är självklart platsen för alla event som lyfter frågor om hur vi når det hållbara samhället. Hör av dig till oss så tar vi fram förslag på upplägg för ditt event!

Nu öppnar bokningen för 2023!

Tis 27 juni – Öppet tema
Ons 28 juni – Hållbar energi
Tor 29 juni – Hållbart byggande
Fre 30 juni – Hållbar mobilitet
Lör 1 juli – Cirkulära flöden

Vad diskuterades 2022?

Ett urval av de över 30 event som anordnades under förra årets Almedalsvecka på Hållbarhetsarenan.

 • Batteridelningsekonomi – vad avgör klimatnyttan?
 • Hjälper digitala fastigheter oss att nå klimatmålen?
 • Kan e-handeln möjliggöra ett hållbart samhälle?
 • Från engångsförpackningar till flergångsförpackningar
 • Färdplaner för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor
 • Hur kan vi säkra ökad råvarutillgång genom cirkularitet?
 • Hur tänker konsumenter i olika delar av världen på hållbarhet?
 • Hur delar vi transporter på landsbygden?
 • Effektiv laddning av fordon på godsterminal
 • Smarta sätt att nyttja elnätets infrastruktur smartare
 • Hur integrerar vi förnybar energi rent praktiskt?

Värdskap

Vi erbjuder möjlighet att vara med som värd för en av våra temadagar. Då ingår förutom två seminarium även möjlighet att ställa ut marknadsmaterial, bjuda in gäster till dagens mingel och möjlighet att tala vid dagens introduktion. Hör av dig så berättar vi mer!

”Hållbarhetsarenan är sedan över tio år tillbaka Almedalens givna plats för samtal om en hållbar framtid

Vår arena

Hållbarhetsarenan tar under veckan plats på M/S Teaterskeppet, som ligger i gästhamnen ett par minuters promenad från Almedalsscenen. Vi erbjuder tre olika lokaler som rymmer mellan 60-200 personer. Alla rum inkluderar presentationsutrustning, ljud och möjlighet till filminspelning eller livesändning. M/STeaterskeppet är förutom att vara seminarielokal även en restaurang med fullständiga rättigheter vilket gör att det går lika bra att anordna en lunch eller ett mingel som ett traditionellt seminarium. Självklart erbjuder vi även förtäring i form av fika, frukt eller smörgåsar som tillval till ett seminarium. Restaurangen har två krav-stjärnor (av tre möjliga) och vi serverar vegetarisk mat med noga genomtänka råvaror. Tillgänglighet är en annan viktig aspekt som arrangör i Almedalen, och vi ser det som en självklarhet att eventen är tillgängliga för alla och bygger därför en ramp utanför fartyget som gör det möjligt för rullstolar och permobiler att säkert ta sig ombord. Samtliga utrymmen är även utrustade med hörslinga.

Våra lokaler

Stora matsalen

Stora matsalen, Hållbarhetsarenan

Stor och luftig lokal med plats för upp till 200 personer för paneldebatt, konferens & mingel (upp till 180 personer vid sittande bord, standardmöblering är sittning i stolsrader med gång i mitten).

Teatersalongen

Seminarielokal med biosittning och stor scen, plats för 218 gäster.

Lilla matsalen

Perfekt för mindre grupper med plats för upp till 70 personer (upp till 60 personer med standardmöblering, sittning i stolsrader med gång i mitten).

Vill du veta mer eller boka en plats?

Har din organisation tankar på ett event som ni tror skulle passa på Hållbarhetsarenan? Hör av dig till oss så hittar vi en lösning som passar er!