Hållbarhetsarenan

Under politikerveckan i Almedalen har Hållbarhetsarenan i över tio år varit den givna platsen för samtal om hur vi skapar det hållbara samhället. I år blir arenan ännu mer konkret med teman för varje dag. Vår förhoppning är att det ska ge möjlighet för mer djup i diskussionerna, en närmare kontakt med målgruppen och större fokus på ämnet för dagen.

Hållbarhetsarenan

För samtal om en hållbar framtid

På Hållbarhetsarenan bubblar samtalen om olika vägar till det hållbara samhället. Vi tar oss an omställningsfrågan ur alla tänkbara synvinklar och perspektiv och strävar efter att vara den självklara platsen för möten som handlar om en hållbar framtid. Nytt för 2023 är temadagar, där vi under fyra dagar kommer att fokusera på hållbar energi, hållbart byggande, hållbar mobilitet och cirkulära flöden. Men känn inte att ert event måste platsa under ett av dessa teman – alla frågeställningar som rör hållbarhet är välkomna.

Tis 27 juni – Välkommen
Ons 28 juni – Hållbar energi
Tor 29 juni – Hållbart byggande
Fre 30 juni – Hållbar mobilitet
Lör 1 juli – Cirkulära flöden

Vår arena

Hållbarhetsarenan tar under veckan plats på M/S Teaterskeppet, som ligger i gästhamnen ett par minuters promenad från Almedalsscenen. Vi erbjuder tre olika lokaler som rymmer mellan 60-200 personer. Alla rum inkluderar presentationsutrustning, ljud och möjlighet till filminspelning eller livesändning. M/STeaterskeppet är förutom att vara seminarielokal även en restaurang med fullständiga rättigheter vilket gör att det går lika bra att anordna en lunch eller ett mingel som ett traditionellt seminarium. Självklart erbjuder vi även förtäring i form av fika, frukt eller smörgåsar som tillval till ett seminarium. Restaurangen har två krav-stjärnor (av tre möjliga) och vi serverar vegetarisk mat med noga genomtänka råvaror. Tillgänglighet är en annan viktig aspekt som arrangör i Almedalen, och vi ser det som en självklarhet att eventen är tillgängliga för alla och bygger därför en ramp utanför fartyget som gör det möjligt för rullstolar och permobiler att säkert ta sig ombord. Samtliga utrymmen är även utrustade med hörslinga.

Våra lokaler

Stora matsalen

Stora matsalen, Hållbarhetsarenan

Stor och luftig lokal med plats för upp till 200 personer för paneldebatt, konferens & mingel

Teatersalongen

Seminarielokal för ca 200 gäster.

Lilla matsalen

Perfekt för mindre grupper med plats för upp till 70 personer.

Vill du veta mer eller boka en plats?

Har din organisation tankar på ett event som ni tror skulle passa på Hållbarhetsarenan? Hör av dig till oss så hittar vi en lösning som passar er!