Webbinarium: Så når vi våra klimatmål med energieffektivisering

Vintern närmar sig och med den oron för de skenande elpriserna. Kompensation i all ära, men hur undviker vi att samma scenario upprepar sig nästa år? Och ännu viktigare, hur når vi våra uppsatta klimatmål?
Energieffektivisering

Tema och gäster

Svaret lyder energieffektivisering, den enskilt viktigaste pusselbiten. Så viktig att den uppskattats vara 40% av lösningen enligt den internationella samarbetsorganisationen International Energy Agency.
 
Så hur energieffektiviserar vi? Nyckeln är såklart att vi alla bidrar och jobbar tillsammans, såväl fastighetsägare och energibolag som vanliga medborgare. För att stimulera till det har kvotsystemet Vita certifikat föreslagits som en åtgärd. Det innebär att energibolag måste uppnå ett visst mått av energieffektivisering. Men hur går det till? Vad kan systemet göra för marknaden och för energibolagen? Vilka åtgärder kan vara aktuella och vad händer om bolagen inte uppnår sina mål?
 
Det här och mer därtill reder vi ut tillsammans med Lotta Bångens, vd på Energieffektiviseringsföretagen, och Tea Alopaeus, Huvudsekreterare i utredningen om vita certifikat. Modererar gör Thomas Sundén, vd på Sustainable Innovation.

Se eventet