Nu startar vi upp det tredje innovationslabbet, mötesplatsen för en levande stadsdel


För att minska bostadssegregation och i långa loppet möjliggöra en mer hållbar stadsbyggnad driver vi, tillsammans med bland annat SABO och Hyresgästföreningen, Allmännyttans innovationslabb. Nu startar vi upp det tredje innovationslabbet, mötesplatsen i Lina.

– Min vision är att göra Lina till en tryggare och bättre plats att bo och leva på, och här finns massor av engagemang att ta vara på från de boende, säger Martin Kesenci, som är områdesutvecklare på Telgebostäder i Södertälje.

Lina hage är ett område i Södertälje som polisen pekat ut som särskilt utsatt. Här invigs idag en lokal som Telgebostäder upplåter åt föreningar.

Lokalen, som länge stått tom, kommer nu att bli en ny mötesplats. Här kommer Läsfrämjarinstitutet, studieförbundet ABF, Hyresgästföreningen, Fornhöjdens IF med flera att ha verksamhet.

Martin Kesenci – som har jobbat många år i kommunal verksamhet och känner många av ungdomarna i området – har hjälpt till så att flera nya föreningar har kunnat startas upp. Han märkte till exempel att det fanns ett stort intresse för närodling och hjälpte då några boende att starta Lina kultur- och ekologiförening.

I de nya lokalerna kommer även ett av de fyra nya innovationslabben att etableras. Det här labbet kommer att ha ett särskilt fokus på ungdomar och hur man kan bryta negativa spiraler. Målet är att göra Lina till en levande stadsdel.

På bilden, från vänster: Lisbeth Näsdal, Telgebostäder, Anna Kanervo, SABO, Yasmina Ganse, Sustainable Innovation, Martin Kesenci, Telgebostäder, Issa Artid, Telgebostäder, Anna Ahrling, Telgebostäder, och Irhad Tubic, Telgebostäder. Foto: Lena Liljendahl

 

Läs mer om innovationslabbet i Lina här
Läs mer om projektet Allmännyttans innovationslabb här