Senior kommunikatör sökes


Brinner du för hållbarhet och kommunikation så är jobbet för dig! Var med och påskynda omställningen till ett hållbart samhälle genom en heltidstjänst som kommunikatör för Sustainable Innovation.

 

Vilka vi är

Sustainable Innovation arbetar med att ta hållbara innovationer och forskning till marknad och jobbar tvärsektoriellt med de främsta företagen, de innovativa entreprenörerna och de ledande forskarna. Vi ser kommunikation, påverkan och beteendeförändringar som avgörande faktorer för att nå hållbarhetsmålen. Rent praktiskt innebär det att vi i partnerskap med våra medlemmar och andra organisationer löpande driver en större mängd projekt där resultaten ska spridas i samhället.

Vem vi söker

Vi söker dig som målinriktad och operativt arbetar brett med kommunikation och vill bidra till att få fler att ta del av och engagera sig i omställningen.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av arbete med kommunikation och rör sig lätt mellan att skriva vassa texter till att skapa design. Du ska klara att hantera många aktiviteter och prioritera – erfarenheter från produktion på byrå eller redaktion är ett stort plus.

I tjänsten ingår olika typer av uppgifter, allt ifrån att ta fram kommunikationsplaner för projekt, arbeta med hemsidor, ta fram informations- och pressmaterial, skapa nyhetsbrev, grafiskt innehåll och innehåll till sociala medier, skapa och beställa film, planera och genomföra webbinarier/seminarier, samt journalistkontakter.

Fram till pandemin drev vi löpande ett antal event, tex en stor hållbarhetsarena under politikerveckan i Almedalen med över 3 000 besökare, månadsvisa frukostseminarier samt deltagande i seminarier och konferenser. Därför kommer du också att arbete med att arrangera event och sälja in experter och företag i paneler och seminarier.

Vi ser att du har:

  • Relevant utbildning inom kommunikation från högskola eller t ex Berghs, Hyper Island IHM m.fl.
  • Minst 5 års erfarenhet av att arbeta med kommunikation.
  • Mycket goda kunskaper att producera i text, bild samt rörligt.
  • Tydlig digital inriktning i förståelse för både strategi och produktion.
  • God känsla för att skapa attraherande innehåll utifrån den tänkta målgruppen.
  • Gärna erfarenhet av att arbeta i system: Adobe CC (Photoshop, InDesign, Xd och Premiere Pro), WordPress, Canva, Surveymonkey, Mailchimp.
  • Erfarenhet av kravställning mot byrå.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid i med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetet kan bedrivas delvis på distans/ delvis från något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Vi kallar till intervjuer löpande.

Ansökan och kontakt

Vänligen skicka ditt CV och motivering till varför du söker jobbet till thomas.sunden@sust.se. För frågor, vänligen kontakta VD Thomas Sundén, 070-944 11 70.