Kommunikationsansvarig sökes


Vi söker dig som brinner för hållbarhet och innovationer och för att engagera företag och privatpersoner i beteendeförändring. Du är van att både arbeta operativt och strategiskt.

 

Vilka vi är

Sustainable Innovation är verksamma i den internationella utvecklingsfronten inom den mycket expansiva klimat- och hållbarhetssektorn. Vi arbetar med att få ut hållbarhetsforskning på marknaden och jobbar tvärsektoriellt med de främsta företagen, innovativa entreprenörer och ledande forskare. Vår omvärld förändras radikalt och snabbt. Därför är det viktigt att du drivs av förändringsarbete också i den egna organisationen och kan bli en viktig intern ledare för vår positionering och utveckling. Vi ser kommunikation, påverkan och beteendeförändringar som avgörande faktorer för att nå hållbarhetsmålen.

Vem vi söker

Vi söker dig som brinner för hållbar samhällsutveckling, och som med hjälp av målinriktad operativ kommunikation vill bidra till att få fler att ta del av och engagera sig i omställningen genom våra miljö- och hållbarhetsprojekt.

Du är driven, idérik och förtroendeingivande och kommunicerar flytande på både svenska och engelska. Förutom flera års erfarenhet av arbete som kommunikatör ser vi gärna att du har erfarenhet av att utveckla en kommunikationsavdelning, kanske från en start-up eller medlemsorganisation.

Det är viktigt för oss att du känner dig mogen att ta på dig ett utökat ansvar i vidareutvecklingen av vår kommunikationsavdelning. Du är noggrann och van vid att operativt driva projektkommunikation i form av välriktade kommunikationsplaner och aktiviteter (både i fysisk och digital form) och leda kommunikationsgrupper. Du bör även ha förmågan att dela det strategiska ansvaret för att utveckla vår kommunikationsavdelning och samverkan med våra medlemsbolag.

Det är viktigt att du är strukturerad och bekväm med att hantera många projekt och samarbeten parallellt samt att du har erfarenhet av organisationsutveckling och gärna medlemsvård och medlemssamverkan. Du är en god skribent och har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är även viktigt att du har stor erfarenhet av och tycker att det är roligt att arrangera evenemang. Kommunikationstjänsten inkluderar bland annat ansvar för att utveckla våra digitala och fysiska event, t ex Hållbarhetsarenan som innan pandemin hade fokus på Almedalen med omkring 3 300 besökare, månadsvisa frukostseminarier samt projektkommunikation i flera av de 30-talet parallella utvecklingsprojekt som vi löpande driver.

Tjänsten

Prioriterade ansvarsområden är operativ projektkommunikation såsom textarbete, webbpublicering, PR och event samt strategiskt utvecklingsarbete, medlemssamverkan och kommunikationsplanering. Tjänsten kräver vana vid att arbeta både självständigt och i grupp. I din roll som vikarierande kommunikationsansvarig agerar du rådgivare och stödfunktion till både VD, medlemsbolag och projektledare i kommunikations- och marknadsföringsfrågor. Tjänsten innebär omväxlande arbete från stort till smått och kräver stor initiativförmåga.

I rollen som vikarierande kommunikationsansvarig ansvarar du för den fortsatta uppbyggnaden av kommunikationsavdelningen vilket inkluderar budget och personalansvar. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp, rapporterar till vår VD och kommer samarbeta med alla våra projektledare, medlemmar och projektpartners.

Vi är ett team med starkt driv och ser fram emot att få en ny person i gänget!

Anställningen är ett vikariat på heltid i Stockholm med start i oktober 2021 till september 2022.

Ansökan och kontakt

Vänligen skicka ditt CV och motivering till varför du söker jobbet till thomas.sunden@sust.se. För frågor, vänligen kontakta VD Thomas Sundén, 070-944 11 70.