Tid och plats
Datum: Måndag 4 juli
Tid: 10.00 – 10.45
Arrangör: Sustainable Innovation
Lokal: Lilla matsalen
Förtäring: Ja
Om eventet
Kom och inspireras av branschens samverkansprojekt, som har samlat branschen kring den här frågan. Take-awaybranschen i Sverige växer snabbt och ur ett samhällsperspektiv finns det flera fördelar. Dagens väl utvecklade teknologier för god lagerhållning, snabb transport och uppvärmning gör också att färdigmat kan behålla mycket av både färskhet och näringsinnehåll. Att urvalet är stort, växande och lättillgängligt har bidragit till den kraftiga marknadstillväxten. Samhällsutmaningen ligger i det växande berg av engångsförpackningar som idag varken återanvänds eller sällan ens återvinns, utan hamnar bland sopor och förbränns eller som ren nedskräpning. Ett svenskt förslag på lagstiftning, som en konsekvens av införandet av EUs engångsplastdirektiv och krav på minskad användning av vissa engångsartiklar, är att från och med den 1 januari 2024 ska den som idag tillhandahåller mat och dryck för take away i engångsförpackningar, erbjuda ett roterande system med flergångsförpackningar.
Medverkande
Magnus Fransson, Projektledare, Sustainable Innovation
Lena Nohrstedt, Hållbarhetsstrateg, Coop
Emilia Sandolf, Hållbarhetsspecialist, StoraEnso
Markus Wahlgren, Stormarknadschef, Stora Coop Visby
Clara Lidberg, VD och Grundare TINT