…

Content Manager sökes omgående till Stockholm


Brinner du för hållbarhet och kommunikation så kan detta vara jobbet för dig!

Var med och påskynda omställningen till ett hållbart samhälle genom en deltidstjänst som kommunikatör för Sustainable Innovation som jobbar med att föra ut det senaste inom hållbarhetsforskning på marknad. Vi söker en content manager som är vass på både text och design.

 

Om rollen:

Vi söker dig som är van att utveckla närvaro i digitala kanaler såsom sociala medier, webbplatser, nyhetsbrev mm. Vi ser att du är en nyfiken, kreativ och lösningsorienterad person som rör dig lätt mellan att skriva vassa texter till att skapa snygga designs och kanske även filmer och annan content! Du kommer ansvara för hela produktionskedjan från planering, producering till publicering.

Det här är ett projektuppdrag (visstidsanställning) hos Sustainable Innovation på deltid, 50% med start i december till augusti 2021. Därefter kommer det förmodligen finnas möjlighet till förlängning.

Rollen ingår i Sustainable Innovations kommunikationsavdelning. Den gemensamma motivatorn är att vi brinner för att skapa en hållbar framtid och tror på kommunikation som verktyg för att förändra beteenden och skapa engagemang för hållbarhet.           

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Planera innehåll för flertal olika projekt med varierande målgrupp genom ex. social media, nyhetsbrev och hemsidor.
 • Producera eller produktionsleda skapandet av innehåll i form av text, bild, video och grafiskt innehåll.
 • Anpassning av material för rätt målgrupp, vi arbetar med experter och forskare och våra projekt kan sträcka sig från nationellnivå till EU-nivå, därför är det viktigt att kunna ta till sig komplex information och tillgängliggöra det för allmänheten både språkmässigt och grafiskt.
 • Avstämningar och möten för att tydliggöra content med projektledare eller projektpartners.
 • I våra digitala kanaler ingår det att optimera och löpande följa publiceringar för att få maximal effekt.
 • Hantering av kampanjer/sponsrade inlägg och budget.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är nyfiken, kreativ, lösningsorienterad, organiserad och har intresse för hållbarhet. Du tar egna initiativ till att driva ditt arbeta framåt både i grupp och individuellt och växlar gärna mellan eget arbete och grupparbete under din arbetsdag. Ett plus är om du har erfarenhet av att arbeta med flera projekt och bollar samtidigt.

Vi ser gärna att du har:

 • Relevant utbildning inom kommunikation, och/eller marknadsföring från högskola eller yrkesutbildning, ex. Hyper Island, IHM m.fl.
 • Erfarenhet av att arbeta med digital kommunikation.
 • Mycket goda kunskaper att producera texter och grafiskt material, rörligt är ett plus.
 • Tydlig digital inriktning i förståelse för både strategi och produktion
 • God känsla för att skapa attraherande innehåll utifrån den tänkta målgruppen
 • Gärna erfarenhet av att arbeta i system: Adobe CC (Photoshop, InDesign och Premiere Pro)

Om oss på Sustainable Innovation

Vi samskapar den hållbara framtiden. Sustainable Innovation är ett icke-vinstdrivande företag som driver samarbetsprojekt för omställningen till ett hållbart samhälle. Vi jobbar som spindeln i nätet för att föra ut det senaste inom hållbarhetsforskning på marknad. Våra projekt drivs tillsammans med näringsliv, offentlig verksamhet, akademin och civilsamhället. Våra medlemmar är: Riksbyggen, Vattenfall, Göteborg Energi, Fagerhult, Stockholmshem, Afry, White, Botkyrkabyggen, Sveriges Allmännytta och HBV.

www.sustainableinnovation.se


Vad händer nu?

Skicka gärna CV och portfolio till susanne.winge@sust.se.

 

Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta kommunikationschef Susanne Winge. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot att höra från dig!