15 okt presenteras delar av logiken bakom energistyrningen i Uppsala


Hur skall man koppla ihop solceller på villatak med batterilager, elbilsladdning och värmestyrning i ett smart elnät? På E-Mobility Power System Integration Symposium presenteras en analys och algoritmerna bakom styrningen. Talare är Jonathan Ridenour från Ngenic och Joachim Lindborg, projektledare på Sustainable Innovation.

Forskningspubliceringen sker den 15 september under eventet i Stockholm. Kom gärna och lyssna och diskutera. Mer info om konferensen hittar du här.


I Uppland driver vi sedan 2014 ett smart elnät där villor hjälper elnätet vid ansträngda förhållanden. Allt eftersom har vi utökat med ytterligare styrning i form av energilager, elbilsladdning och solceller. Den här typen av lösningar är en förutsättning för att vi ska kunna ha mer förnybar el i näten och ett måste för att vi ska ha en stabil energiförsörjning i framtiden.

Lite mer tekniskt så är målet att utveckla gränssnitt och algoritmer för att testa och utvärdera affärsmodeller för olika aktörer avseende effektoptimering i ett smart elnät.

Läs mer…